Evenemang

Lisa Werlinder

När: 7 oktober
Plats: Nyköpings teater
Pris: 195 kr, medlem 145 kr, ungdom upp till 21 år 50 kr
Biljetter går att köpa på Rosvalla och Nyköpings Turistbyrå.
OBS! En timme innan föreställning kan biljetter även köpas i biljettkassorna på Nyköpings Teater och Culturum. Då gäller endast kortköp eller swishbetalning.


Lisa Werlinder är skådespelerskan och sångerskan som gör succé som eleganta Alma Molin i danska Badhotellet samtidigt som hon spelar tuff kommisarie i tysk TV. Lisa har arbetat med regissörerna Ingmar Bergman, Steven Spielberg och Bille August, hon har tolkat såväl Cordelia på Dramaten som Ofelia på Stockholms Stadsteater. Vid sidan av pjäser och filmer har hon sjungit på Nalen, Jazzfestivalen och Fasching. Hennes hyllade debutalbum ”Ett minne blått” gavs ut i Sverige och Japan. 

Ann Blom är en rutinerad musiker och pianolärare även om hon är lite av en doldis. Hon har gett ut flera album med sin egen grupp ”Ann Blom Quartet Expanded” och senast med jazzgruppen ”Bag Ladies”.

Ann och Lisa började spela ihop för tio år sedan och har utvecklat ett intimt samspel i både egna och traditionella låtar. Senast de var i Nyköping gjorde de succé på Zontas 100-årsjubileum. 

”Skådisar som sjunger finns det många av. Några borde avstå men Lisa Werlinder, som studerade sång och saxofon på Musikhögskolan innan hon växlade om till skådespeleri, tillhör inte dem.” SvD

”Tankarna går till Norah Jones eller varför inte Melody Gardot.” Hallands Nyheter

”Hon har hittat sin särart och sitt språk där melodier och texter är kongeniala, som i Ett minne blått.” UNT

Medverkande: Lisa Werlinder och Ann Blom

Arrangemanget stöds av Kulturens. 

Du kanske också gillar …