När: 15 oktober
Plats: NK-villan
Biljetter: 120kr genom Nykopingsguiden

Hannah Tolfs musik breder ut sig, expanderar och lever som en naturlig förlängning av hennes fenomenala röst. Sångerskan och kompositören Hannah Tolfs konstnärliga vision och omisskänneliga signum lever och frodas i en singulär hybrid ljudvärld där jazzens frihetslängtan blandas med soulens känslosamma intellekt i långsamt muterande popstrukturer.

Improvisationen är central och det fria uttrycket går aldrig förlorat, varken i skapandet eller framförandet. Den kritikerrosade skivdebuten The Park släpptes 2014 på Havtorn Records och beskrevs av media som “en hyllning till livet och människan”. Skivan etablerade Hannah Tolf och hennes kvartett med Donovan von Martens (bas), Jonathan Albrektson (synthar, piano) och Emil Blommé (trummor) på den cutting-edge experimentella och alternativa musikscenen.

Sedan releasen har bandet turnerat flitigt nationellt och internationellt, med spelningar på festivaler såväl som på jazz-, pop- och rockscener runt om i Skandinavien, Frankrike, Italien och Tyskland. Hannah Tolf arbetar just nu på nästa skiva med kvartetten som har planerad release under 2023 på Havtorn Records.

Medverkande:
Hannah Tolf 
Donovan von Martens (bas)
Jonathan Albrektson (synthar, piano)
Emil Blommé (trummor)

Du kanske också gillar …